Despre DJ si Sonorizare

Pune distractia pe primul plan. Aceasta este cel mai important lucru de care ai nevoie ca totul sa iasa perfect. Lasa amanuntele pe seama DJ-ului !
Orice eveniment reusit, depinde in mare masura de ambianta muzicala, de calitatea sunetului si de jocul de lumini. Fara computer, fara circ, fara manele!
Desigur, fiind obiectivi, nunta cu formatie are o anumita savoare pe care anumiti clienti o cauta si o doresc la evenimentul lor. Va sfatuim totusi, daca preferati sa angajati o formatie, luati si un DJ sa sustina pauzele lungi si sa acopere toate cerintele.
De ce a-ti angaja un DJ la nunta, botez, eveniment, in detrimentul unei formatiit Iata cateva motive:
- pretul mult mai mic comparativ cu cel al formatiilor (de ordinul zecilor de milioane):
- lipsa dedicatiilor nesfarsite, platite
- repertoriul foarte larg, variat si in primul rand original
- lipsa completa a pauzelor pe toata durata petrecerii
- mixuri, seturi de dj fara intrerupere, unice
- lipsa distorsiunilor, a microfoniei, calitatea sunetului la modul general
- spatiul mic, compact, estetic, ocupat de echipamente
- jocul de lumini si lasere care completeaza si intregesc atmosfera
- creativitatea si tehnicile de mixaj specifice unui dj
Succesul unui eveniment organizat depinde in egala masura , atat de prestatia angajatilor localui gazda cat li de prestatia Dj-ului. Exista foarte multi care promit un serviciu de buna calitate contra unui pret mic, atractiv , alegerea dumneavoastra fiind una foarte dificila si deseori in necunostiinta de cauza.
Angajarea unui DJ doar pe baza pretului mic cerut este o greseala, nu reducesi cheltuielile incepand cu partea de muzica si entertainment, puteti crea un dezastru, chiar si o petrecere de amploare se poate sfarsi prematur din cauza lipsei de "atmosfera" sau a fiabilitatii echipamentelor de sunet. Unele servicii sunt mai scumpe decat altele din motive bine intemeiate care tin de produsul artistic oferit, varietate , calitate , experienta , echipamente profesionale.
Formatul digital ( compact disc audio ) prezent in modul de sonorizare asigura cea mai buna calitate a sunetului , aparatele profesionale care citesc si amplifica aceste formate vin si completeaza calitatea serviciului oferit , fiind total diferite de cele de "casa" care nu sunt proiectate sa reziste la utilizari in forta si de lunga durata si mai ales nu sunt dotate cu functii speciale absolut necesare in munca unui DJ.
Utilizarea casetelor sau benzilor magnetice , a echipamentelor de citire a acestora si mai nou a PC-urilor "home user " sau a Laptopurior , denota o lipsa a investitiilor , o lipsa de profesionalism si o calitate slaba a sunetului care pot duce la ratarea petrecerii. Chiar si cele mai bune aparate profesionale pot ceda, de aceea este bine sa existe un echipament de rezerva, care poate fi adus in scurt timp si cu care Dj-ul sa poata duce la bun sfarsit o sonorizare fara a afecta petrecerea si a crea o dezamagire in randul invitatilor.
Un DJ trebuie sa prezinte o discografie vasta cuprinzand atat genurile muzicale si artistii cei mai reprezentativi cat si cele mai noi piese care cu siguranta invitatii le cunosc si le cer. Dar nu va lasati pacaliti de cei care prezinta discografii de ordinul miilor sau zecilor de mii de piese! DJ-ul foloseste doar ( in jur de ) 100 de piese in orele de dans si atmosfera , acest aspect ( tracklistingul ) fiind discutat cu cel putin 2-3 saptamini inainte, pentru a fi sigur ca detine melodiile care constituie preferintele celui care organizeaza evenimentul, iar programul in ansamblu va fi pe gustul invitatilor.
Munca unui DJ consta in doua lucruri: Pe de o parte trebuie sa selecteze piesa pe care audienta vrea sa o auda si momentul potrivit pentru aceasta. Pe de alta parte trebuie sa fie capabil sa schimbe discurile (piesele) de asa natura incat ritmul (BPM) sa fie constant tot timpul in asa fel incat dansatorii sa nu fie deranjati sau opriti violent si fara sens.
Prima parte este o chestie de gust si judecata, atribute ce diferentiaza un DJ bun de unul mai putin bun sau chiar dezastruos.
A doua parte insa tine de experienta, practica si investitii in aparatura performanta ce ofera posibilitatile tehnice OBLIGATORII!
Acestea sint cateva dintre cele mai importante aspecte de care este bine sa tineti seama in momentul in care angajati un D.J. Oferta existenta la ora actuala pe piata cuprinde servicii si calitati diferite. Doresc sa vin in intampinarea dumneavoastra sa puteti alege varianta optima in cunostiinta de cauza. Retineti ca nimeni nu poate sa garanteze dinainte reusita unei petreceri. Cine face asta dezinformeaza pentru a castiga angajamentul... O petrecere reusita mai tine si de calitatea si dispozitia invitatilor si asta se vede la sfarsitul ei! Nici un pret nu este mare sau mic atita timp cat sunteti multumit de calitatea produsului final !

Pe unde am fost, am facut o "impresie foarte buna" si de aceea va invitam si pe dumneavoastra sa va faceti una...